Blanes posarà en marxa un sistema d’avís d’emergència a la policia pels comerços locals

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes ha anunciat la posada en marxa d’un nou sistema de comunicació directa entre la Policia Local i els comerços i establiments del municipi a través d’una nova aplicació gratuïta anomenada DragAlert. Es tracta d’una aplicació mitjançant la qual els responsables dels establiments podran fer avisos d’emergència que arribaran directament a la Policia Local de Blanes a través de dispositius mòbils Android –com poden ser telèfons i tauletes.

Segons informa el consistori, els comerciants disposen d’un botó virtual que, en polsar-lo, genera un senyal d’emergència a la central de la Policia Local o al telèfon mòbil de la patrulla, indicant la ubicació de l’establiment de la persona que està demanant ajuda.

A la vegada, tal com afirma l’ajuntament, el dispositiu DragAlert no pretén substituir cap connexió a una central d’alarmes, sinó que és un mitjà d’avís de la Policia Local més eficaç. En aquest sentit, informa que només es podrà utilitzar en quatre possibles situacions, com són robatoris amb violència i intimidació; robatoris amb força en les coses; situacions d’alteració greu de l’ordre -com poden ser agressions o baralles, entre altres-, així com quan es produeixi una situació de risc per a les persones.

La Policia Local de Blanes presentarà oficialment aquest nou servei amb un acte de presentació al Teatre de Blanes aquest mateix dijous.

Els cossos de policia de poblacions veïnes de la ciutat, com Palafolls o Malgrat, compten també amb sistemes similars a disposició dels comerços locals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics