Desmantellen un grup que realitzava estafes bancàries i que va fer compres fraudulentes al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup que duia a terme estafes de tipus bancari, enviant correus electrònics maliciosos a través dels quals obtenien les claus bancàries de les víctimes.

S’han detingut a dues persones, de 24 i 36 anys, i n’investiguen una altra, i que actuaven en connivència amb una botiga de Granollers on blanquejaven els diners.

Segons informa el cos policial, els fets es remunten a mitjans de l’any 2020, quan els Mossos van tenir coneixement de diverses denúncies per estafa mitjançant el mètode del phishing, tant a Catalunya com a altres zones de l’Estat espanyol.

Les víctimes rebien un correu electrònic d’una entitat bancària o d’empreses com Correos, on se’ls informava d’un suposat problema amb una transacció o enviament pendent. Se’ls demanava que introduïssin les seves dades bancàries i, a partir d’aquí, els estafadors ja podien accedir als comptes corrents i operar a través de compres a establiments o a través de transaccions amb la botiga investigada.

Els detinguts van aconseguir transferències per un valor total de més de 150.000 euros, i van gastar-ne més de 12.000 en compres fraudulentes a diferents establiments del Maresme i el Vallès.

Segons informen els Mossos, un cop obtinguts els indicis suficients per acreditar la participació dels investigats, el passat dimecres 22 de setembre es van detenir dues persones, i atenent al seu grau de participació, una de les quals es va deixar en llibertat un cop van declarar en seu policial, amb l’obligació de presentar-se davant del jutjat quan sigui requerit.

Posteriorment, el detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos recorden que, davant d’una estafa, és molt important adreçar-se a comissaria a presentar denúncia, així com fer les gestions pertinents amb el banc i, sobretot, tenir en compte que la prevenció és clau per evitar ser víctima d’un frau.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics