Les cremes de rostolls podran començar a fer-se a partir de demà amb comunicació prèvia

Crema de restes vegetals - gencat.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Com és habitual de cada any, l’època de mitjans d’octubre marca la finalització del termini de prohibició d’encendre focs en terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta. Durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, només amb una autorització extraordinària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació es poden fer determinats treballs i activitats que suposen risc d’incendi forestal.

A partir de demà dissabte, però, l’escenari canvia, i ja es podran fer focs en terrenys forestals i a la franja de mig quilòmetre del voltant sense autorització administrativa. Caldrà, això sí, comunicar-ho prèviament a través de l’ajuntament del municipi on es fan les cremes o bé directament a la Generalitat.

Ho explica Helio López, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

A partir de demà, doncs, ja es podran fer, sempre amb comunicació prèvia obligatòria, qualsevol crema de rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria. López afirma que és habitual que les comunicacions de crema es facin per diversos dies de durada.

A la vegada, tal i com recorda el tècnic, per fer aquests focs cal seguir una normativa que, entre altres, estableix que la flama no pot superar en cap cas els 3 metres d’alçada, i que cal mantenir unes distàncies de seguretat determinades respecte arbres propers.

La comunicació de crema es pot fer a través d’internet, al portal agricultura.gencat.cat, o bé presencialment amb el formulari imprès a través de les diferents oficines del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural o bé a través del mateix consistori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics