Palafolls treballa per tenir el seu Document Únic de Protecció Civil Municipal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls està treballant aquestes setmanes en l’elaboració del DUPROCIM, el Document únic de Protecció Civil Municipal. Es tracta d’una eina que recull i estableix com cal actuar davant de tots els plans de protecció d’emergències que poden aplicar-se al municipi. És el cas, per exemple, dels plans INFOCAT – pla especial d’emergències davant d’incendis forestals-, el VENTCAT -per risc de vent- o el NEUCAT -davant de nevades-, entre altres.

El document permet unificar totes les actuacions davant de qualsevol emergència, així com informa de tots els aspectes que tal tenir en compte en tots àmbits necessaris. Palafolls no té ara mateix aquest document, i ara s’està treballant per redactar-lo i tenir-lo a punt. Ahir dimarts, de fet, membres de l’Ajuntament de Palafolls van reunir-se amb tècnics de la Diputació de Barcelona per començar a traçar aquest document.

Ho explica Susanna Pla, regidora de Governació del consistori palafollenc.

El Document Únic de Protecció Civil Municipal ha d’incloure obligatòriament alguns dels plans d’emergència, mentre que d’altres són opcionals.    

Durant la trobada d’ahir, explica Pla, els tècnics també van fer una volta pel territori de Palafolls per analitzar com cal traçar el document d’acord amb la realitat del municipi, i ara es continuarà treballant al llarg de les properes setmanes.

L’Ajuntament de Palafolls ha avançat que la intenció és incloure al nou DUPROCIM la totalitat dels plans d’emergència contemplats, també els opcionals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics