Palafolls debat avui les ordenances fiscals del 2022

Sala de Plens de l'Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls celebra aquest vespre la sessió plenària de caràcter ordinari corresponent al mes d’octubre.

L’ordre del dia de la sessió consta d’un total de 13 punts, entre els quals destaca el debat sobre les noves ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals que han de regir al nostre municipi de cara a l’any vinent.

Segons afirma el govern municipal, les noves ordenances s’han confeccionat amb la intenció de no aplicar més pressió fiscal a la ciutadania. En aquest sentit, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, afirma que s’han impulsat modificacions destacades en tres principals aspectes: les bonificacions vinculades a la Diputació de Barcelona, una actualització dels marcs jurídics d’algunes ordenances que eren incorrectes i l’arrodoniment d’algunes xifres.

Entre els canvis en les ordenances que es porten a aprovació al ple d’aquest vespre hi ha també una modificació del calendari de bonificacions. La majoria d’aquestes, segons ha establert el govern palafollenc, tindran com a data límit el 31 de desembre, per d’aquesta manera unificar terminis i facilitar la gestió de les sol·licituds per part de la ciutadania.

El ple d’avui també posarà damunt la taula, entre altres, l’aprovació inicial de l’ordenança municipal de l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. El govern afirma que aquesta proposta, igualment com ja s’ha fet en altres municipis, s’impulsa per regular l’ús d’un mitjà de transport cada cop més utilitzat entre la població, així com per garantir la seguretat a la via pública tant de conductors com de vianants.

La sessió plenària d’avui també debatrà, entre altres, la pròrroga del contracte del servei de neteja viària, l’aprovació del pla de millora de l’escolarització i de tractament de l’absentisme escolar de Palafolls, així com dues mocions; una és per la protecció del parc del Montnegre i el Corredor, i l’altra “contra l’increment de preus de l’electricitat i crida a la mobilització”.

El ple es podrà seguir en directe, a partir de les 7 de la tarda, a través de RP, pel 107.7 de la FM i per www.radiopalafolls.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics