URGENT

Palafolls vol regular l’ús dels patinets elèctrics

Compartiu aquesta història

El ple del passat dijous a l’Ajuntament de Palafolls es va tirar endavant amb l’aprovació inicial de l’ordenança municipal de l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal.

Aquesta qüestió ha estat ja discutida en altres municipis del territori, i Palafolls ha volgut impulsar una regulació davant l’increment notori de l’ús d’aquest tipus de mitjans de transport.

Susanna Pla, 1a tinent d’Alcalde del consistori, explica que l’objectiu de l’ordenança és regular la mobilitat dels patinets elèctrics i vehicles similars per garantir la seguretat dels qui els condueixen i també de la resta de vianants i vehicles que també transiten per la mateixa via pública.

Des del consistori es considera que calia fer una ordenança a part de la ja existent en matèria de mobilitat.

Des de l’oposició, el PSC va celebrar el treball previ fet per elaborar l’ordenança i van avançar el seu suport, mentre que des de Palafolls en Comú es va emetre un vot d’abstenció per la seva impossibilitat d’assistir a les comissions prèvies, però es va assegurar que estudiarien el projecte amb l’equip de govern.

Martí Victòria és regidor del PSC i Clara Hidalga és regidora de Palafolls en Comú.

L’ordenança per regular l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles similars va ser aprovada, de forma inicial, amb els vots a favor d’ERC i PSC i l’abstenció de Palafolls en Comú.

Diverses localitats veïnes ja tenen aprovades, des de fa un temps, ordenances similars per regular la mobilitat i l’ús dels patinets elèctrics i similars. Tordera, per exemple, va impulsar-la ara fa just un any, i a principis d’aquest 2021 Malgrat de Mar també va tirar endavant la seva.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics