Arrenca la campanya de vacunació contra la grip

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El mes d’octubre marca tradicionalment l’inici de la campanya de vacunació contra la grip estacional, i des de l’any passat, la pandèmia ha condicionat aquesta rutina anual a l’àmbit de la salut.

Ahir dilluns es va donar el tret de sortida a la campanya, i avui dimarts a la tarda es comença a Palafolls. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha informat que enguany, igualment com l’any passat, les dosis del vaccí contra la grip s’administraran a la sala annexa al CAP de Palafolls, amb entrada per la Glorieta del Dr. Torner. La mesura d’utilitzar altres equipaments municipals també s’ha adoptat, de fet, a la resta de municipis de la nostra zona.

Per vacunar-se contra la grip cal demanar cita prèviament a través del portal https://citasalut.gencat.cat/, a l’espai de La Meva Salut o a la pàgina web de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva –www.salutms.cat.

El període recomanat per vacunar-se són els mesos d’octubre i novembre, ja que la incidència del virus es comença a notar entre desembre i gener.

Laura Velasco, infermera de l’Àrea Bàsica de Salut Malgrat-Palafolls, n’ha parlat en declaracions a aquesta emissora.

Segons afirma la corporació sanitària, els objectius per aquesta temporada 2021-2022 són assolir o superar cobertures de vacunació del 75% en persones grans, preferentment a partir dels 65 anys, i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar-ne el 60% en embarassades i en persones amb condicions de risc.

Paral·lelament, la campanya de vacunació contra la grip coincideix amb l’inici de l’administració de la dosi de reforç contra la Covid-19 a les persones majors de 70 anys que ja faci 6 mesos que han rebut la segona dosi.

En aquests casos, des de la CSMS es recorda que a aquestes persones se les contactarà directament per telèfon des dels mateixos centres d’atenció primària. El dia que se’ls vacuni de la dosi de reforç se’ls oferirà també l’opció d’administrar-los la vacuna contra la grip.

A Palafolls, la vacunació contra la grip es fa els dimarts en torn de tarda i els divendres en torn de matí. Pel que fa la dosi de reforç contra la Covid-19, aquesta començarà a administrar-se a partir de demà dimecres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics