URGENT

Arrenca la campanya de vacunació contra la grip

Compartiu aquesta història

El mes d’octubre marca tradicionalment l’inici de la campanya de vacunació contra la grip estacional, i des de l’any passat, la pandèmia ha condicionat aquesta rutina anual a l’àmbit de la salut.

Ahir dilluns es va donar el tret de sortida a la campanya, i avui dimarts a la tarda es comença a Palafolls. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha informat que enguany, igualment com l’any passat, les dosis del vaccí contra la grip s’administraran a la sala annexa al CAP de Palafolls, amb entrada per la Glorieta del Dr. Torner. La mesura d’utilitzar altres equipaments municipals també s’ha adoptat, de fet, a la resta de municipis de la nostra zona.

Per vacunar-se contra la grip cal demanar cita prèviament a través del portal https://citasalut.gencat.cat/, a l’espai de La Meva Salut o a la pàgina web de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva –www.salutms.cat.

El període recomanat per vacunar-se són els mesos d’octubre i novembre, ja que la incidència del virus es comença a notar entre desembre i gener.

Laura Velasco, infermera de l’Àrea Bàsica de Salut Malgrat-Palafolls, n’ha parlat en declaracions a aquesta emissora.

Segons afirma la corporació sanitària, els objectius per aquesta temporada 2021-2022 són assolir o superar cobertures de vacunació del 75% en persones grans, preferentment a partir dels 65 anys, i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar-ne el 60% en embarassades i en persones amb condicions de risc.

Paral·lelament, la campanya de vacunació contra la grip coincideix amb l’inici de l’administració de la dosi de reforç contra la Covid-19 a les persones majors de 70 anys que ja faci 6 mesos que han rebut la segona dosi.

En aquests casos, des de la CSMS es recorda que a aquestes persones se les contactarà directament per telèfon des dels mateixos centres d’atenció primària. El dia que se’ls vacuni de la dosi de reforç se’ls oferirà també l’opció d’administrar-los la vacuna contra la grip.

A Palafolls, la vacunació contra la grip es fa els dimarts en torn de tarda i els divendres en torn de matí. Pel que fa la dosi de reforç contra la Covid-19, aquesta començarà a administrar-se a partir de demà dimecres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics