URGENT

Front comú a Palafolls per combatre l’absentisme escolar

Compartiu aquesta història

El ple de dijous a l’Ajuntament de Palafolls va impulsar el Pla de millora de l’escolarització i de tractament de l’absentisme escolar, una de les problemàtiques que, curs rere curs, ha d’afrontar l’àmbit educatiu.

Es tracta de la primera vegada que el nostre municipi es dota d’un pla d’aquestes característiques, i que té per objectiu combatre el que es considera una problemàtica tant a nivell educatiu com social, i que s’aborda a nivell municipal d’una forma transversal, implicant a tota la comunitat educativa.

Susanna Pla, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls, explica que fins ara i des de ja fa més de 10 anys la qüestió de l’absentisme s’ha abordat a través d’un pla a nivell comarcal. Arran del curs passat i amb l’afectació de la pandèmia, però, s’ha considerat que calia actualitzar el pla i adaptar-lo a les necessitats concretes de Palafolls.

El pla s’ha treballat conjuntament amb les direccions dels centres educatius de Palafolls, diverses àrees del consistori i responsables del Departament d’Educació.

En el mateix sentit s’expressa Anna Rovira, tècnica d’Educació del consistori, qui insisteix també en què el curs 2020-2021 va ser un punt d’inflexió i que va evidenciar que calia afrontar el problema d’una manera coordinada.

La intenció del pla és establir estratègies de coordinació conjuntes davant l’absentisme, fer un seguiment dels casos i treballar-ho amb la família, entre altres. També es vol potenciar la lluita contra l’abandonament escolar prematur i fomentar l’educació postobligatòria.

Des del PSC, la regidora Rosa Garcia, anterior titular d’Educació al consistori, va valorar positivament la impulsió del pla davant d’una qüestió que cal abordar de forma precoç i també prendre’s seriosament.

El pla, aprovat per unanimitat al ple de dijous, és el fruit de molts mesos de feina prèvia, i fa també una aposta decidida per la implicació de la família de l’alumne en aquesta lluita.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics