URGENT

La Puput recupera diumenge la seva tradicional Castanyada

Compartiu aquesta història

La pandèmia impedia, ara fa un any, que Palafolls celebrés la Castanyada, una de les tradicions més arrelades al territori i amb un llarg recorregut al municipi.

De fet, ja fa més de 3 dècades que, de la mà de l’entitat cultural La Puput, les castanyes prenen el protagonisme la nit del 31 d’octubre. L’any passat, però, l’afectació creixent de la Covid-19 i les restriccions que se’n van derivar van impedir que poguessin celebrar-se les activitats previstes.

Enguany, la programació cultural que començarà demà divendres culminarà diumenge a la nit, amb el retorn de la Castanyada de la Puput al parc de Joaquim Ruyra.  

L’entitat courà un total de 100 quilos de castanyes, 10 més que ara fa dos anys, amb la previsió que augmenti l’assistència de persones.

Ho explica Marissa Ràmia, membre de la Puput.

La Castanyada de la Puput, que és gratuïta, arrencarà a les 9 del vespre, just quan s’acabi l’espectacle de Fum i Foc que els Diablesfolls oferiran davant del Palauet.

A nivell de mesures, l’entitat demana que la gent porti la mascareta posada mentre faci cua per recollir les castanyes.

Amb una castanyada a punt de celebrar-se, La Puput ja treballa també amb la vista posada més enllà en el calendari, i ha avançat que enguany tornarà també a haver-hi la Quina solidària amb la Marató de TV3. Tal i com explica Ràmia, tot i que tradicionalment l’activitat es duia a terme al Cafè de Palafolls, la situació sanitària actual obliga a replantejar l’escenari i a buscar alternatives.

L’última activitat que la Puput va poder celebrar amb normalitat abans de l’arribada de la pandèmia va ser el Sant Antoni Abat del 2020, a principis de març; una tradició que l’entitat, ara, espera poder reprendre de cara a l’any vinent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics