Blanes ja treballa per canviar d’emplaçament la caserna de la Policia Local i Protecció Civil

Prefectura Policia Local Blanes - Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes ha tret a licitació la redacció de l’avantprojecte del nou edifici que ha d’acollir les dependències de la Policia Local i Protecció Civil del municipi.

Segons el consistori, el projecte per reubicar aquest servei vol donar resposta a una necessitat municipal que arrossega la ciutat des de fa anys, tant a nivell de la ciutadania com també del propi cos de policia.

Àngel Canosa, alcalde de Blanes, ha afirmat en declaracions a aquesta emissora que el projecte ha de donar resposta als compromisos que ja van adquirir anteriors governs, i que malgrat que el moment actual no sigui el més oportú degut a la pandèmia, ara toca tirar endavant el projecte.

Canosa considera que les dependències actuals del cos policial local i de Protecció Civil no són adequades per l’atenció ciutadana que han de donar ni per les activitats que s’hi desenvolupen.

Segons s’especifica a l’informe de l’avantprojecte, les dependències actuals de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes “presenten nombroses mancances”, que es tradueixen principalment en una falta d’espai generalitzat i mancances a les instal·lacions, problemes en els accessos i sortides de diversos punts.

Segons s’especifica a la memòria, el consistori blanenc ha establert que el procediment de licitació es dugui a terme “mitjançant una licitació conjunta d’elaboració de projecte i execució d’obra”, un concurs que implica “la necessitat d’un avantprojecte que defineixi la distribució dels diferents espais, les característiques i sistemes constructius, els acabats i el conjunt de les instal·lacions”. Tot plegat, segons s’afirma, tenint en compte que les dependències policials funcionen les 24 hores del dia i també remarcant la incidència en l’àmbit de la seguretat.

Canosa ha explicat que just avui es reuneix la mesa de contractació, que ja està valorant els avantprojectes. Per accelerar el tràmit, informa l’alcalde, es farà un procés de concurrència per adjudicar tant el projecte executiu com la mateixa construcció de l’edifici.

Ara per ara, però, l’Ajuntament de Blanes encara no avança quan podria ser una realitat el nou edifici de la Policia Local i Protecció Civil, tot i que espera executar-ho el més aviat possible.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics