El Gran Recapte busca voluntaris a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La iniciativa solidària, que es considera clau pels Bancs dels Aliments, torna a activar-se enguany i fa dies que busca persones que col·laborin en la campanya de recollida d’aliments que es farà entre els dies 19 i 20 de novembre. Per ser voluntari del Gran Recapte cal registrar-se al web de la campanya solidària.

Enguany se celebra la 13a edició del Gran Recapte d’Aliments, que tornarà a ser amb donacions monetàries als diferents punts de recollida, que es destinaran a l’adquisició́ i distribució́ d’aliments. Fins a l’edició del 2019 es demanava directament aliments, però l’arribada de la pandèmia va obligar a modificar el funcionament de la iniciativa. 

D’aquesta manera, doncs, es manté el format de donacions, que es podran fer a la mateixa caixa de l’establiment on es recapta -supermercats, parades de mercat o establiments de petit comerç- o bé també a través d’Internet. En el cas de Palafolls, el punt de donació tornarà a ser el supermercat Consum.

Maite González és responsable de coordinació del Gran Recapte a Palafolls i Malgrat de Mar.

L’any passat, el Gran Recapte va aconseguir recollir més de 7 milions d’euros, uns diners que van permetre adquirir més de 5 milions de quilos d’aliments, tant bàsics -com són oli, llet, pasta, arròs- com altres d’alt valor nutritiu -per exemple, ous, peix o pollastre. 

El relaxament de les mesures anti-Covid facilitarà la participació́ del voluntariat, que tornarà a estar present als punts de recollida, els dies 19 i 20 de novembre, per animar a la ciutadania a fer donacions a les línies de caixa dels supermercats i petits comerços, ja que enguany la campanya també s’obre als petits comerços locals, que es poden donar d’alta al web de la iniciativa.

Tot i que a Malgrat la participació de voluntaris ja es considera coberta, a Palafolls encara se’n demanen. En aquest sentit, González fa una crida a la participació ciutadana, i remarca la importància del paper de les persones voluntàries en aquesta campanya.

Des de l’organització del Gran Recapte es preveu que caldran, en total, unes 10.000 persones voluntàries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics