Malgrat no tocarà els impostos i taxes locals per l’any que ve

La renovada façana i campanar de Malgrat. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori ha anunciat que prorrogarà les ordenances fiscals per l’any que ve. Això vol dir que no hi haurà cap canvi i que ni tan sols es tractaran en ple.

Segons explica el govern municipal la seva intenció és no incrementar la pressió fiscal cap als ciutadans per tal d’afavorir la reactivació econòmica del municipi i ajudar a combatre els efectes negatius de la COVID-19 sobre la ciutadania.

El govern municipal ha pres la decisió de congelar les ordenances un cop s’ha conegut l’alternativa proposada per Hisenda per l’impost de plusvàlues. El Constitucional va tumbar la fòrmula amb la que es calculava fins ara i l’Estat ha proposat una alternativa per evitar que els consistoris perdin una important font d’ingressos. A Malgrat suposava entorn al milió 100 mil euros.

Ara bé, el nou càlcul podria igualment suposar una rebaixa dels ingressos, ja que ara només es pagarà les plusvàlues quan hi hagi un increment del valor de l’immoble a transmetre i no com fins ara, que es pagava sempre.

En aquest sentit l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, assegura que el consistori podrà assumir aquesta possible pèrdua sense haver d’augmentar la resta d’impostos. Amb tot plegat anuncia que en el ple de desembre portaran a aprovació els pressupostos per l’any que ve. Són declaracions a RP.

El consistori té ara sis mesos per adaptar la nova normativa sobre l’impost de plusvàlua a l’ordenança municipal.

Des del 2013 que Malgrat manté congelats els seus impostos i taxes locals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics