Malgrat es replanteja com recollir les escombraries per millorar el reciclatge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa uns dies coneixíem les dades oficials sobre el reciclatge a cada població durant el 2020. Palafolls superava per poc el 50% de separació de residus, que és justament l’objectiu marcat per Europa pels municipis en aquest any 2020. Els pobles del nostre voltant hi han quedat a les portes. Blanes a només 3 dècimes, amb un 49.7%, mentre que Tordera i Malgrat han quedat per sota del 49%. 

Això fa que els municipis que no hi han arribat hagin de replantejar-se el seu sistema de recollida d’escombraries, ja que a l’any 2025 caldrà que els municipis arribin al 55% de reciclatge.

Malgrat de Mar ja està estudiant com millorar l’actual sistema de recollida d’escombraries per poder assolir els objectius europeus.

L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, explica que tot just ara caduca el contracte de recollida d’escombraries al municipi i que s’aprofitarà la licitació del nou contracte per introduir-hi millores que permetin augmentar la separació de residus. En aquest sentit, Mercader assegura que ja s’ha encarregat un informe sobre com millorar el servei.

Segons explica Mercader a RP, hi ha un factor que ha ajudat a estar molt proper a l’objectiu europeu. Segons el batlle la recollida porta a porta als comerços i hotels dels municipi ha ajudat a apropar-se al 50% de recollida. Diu Mercader que el nou contracte de neteja caldrà que estigui pensat amb visió de futur i superar els objectius europeus del 55% al 2025 i el 60% al 2030.

El contracte actual de neteja, d’entorn 770 mil€ anuals, es va signar al 2015  i tenia una durada màxima de 6 anys, pel que ja està caducat. El consistori l’allargarà uns mesos més mentre redacta la nova licitació.  

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics