URGENT

Palafolls prova un nou asfaltat amb plàstic reciclat

Al polígon es faran servir unes 10 tones de plàstic
Compartiu aquesta història

Des de principis d’aquesta setmana s’està arranjant la pavimentacitació de l’accés al polígon nord de Palafolls des de la NII. L’actuació preveu aixecar l’antic paviment i tornar a asfaltar el tram entre Can Lucas i la rotonda de Bershka, un tram per on cada dia circulen desenes de camions de gran tonatge.

L’actuació, que es fa durant la nit per no bloquejar l’activitat econòmica del polígon, és pionera ja que l’asfaltat usat en la nova pavimentació barreja plàstics reciclats.

Segons explica l’Ajuntament el nou asfalt incorpora plastic reutilitzat de rebuig que ja no es pot reciclar i que no podria tenir altres usos. Ho explica Aleix Freixa, regidor de medi ambient de Palafolls.

Tot i que el percentatge de plàstic usat és encara petit, Freixa calcula que l’actuació al polígon palafollencs permetrà reciclar unes 10 tones de plàstic.

Aquests plàstics de rebuig, una vegada processats, s’incorporen com a additiu a les mescles asfàltiques usades en la nova pavimentació i, d’aquesta manera, s’evita que acabin a l’abocador o bé que s’hagin d’acabar incinerant.

És una solució que s’ha desenvolupat a Escòcia i que ja s’ha implantat a països com Austràlia o els Estats Units. A Catalunya s’ha fet ja alguna experiència a Banyoles i ara a Palafolls.

Aquesta actuació ajuda a donar sortida a un material que fins ara no tenia més futur que la incineració, pel que ajuda a reduir la petjada de carboni i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Aquest nou paviment també redueix el consum de recursos naturals al sector de la construcció.

Les obres han d’acabar divendres la primera fase i encara necessitaran d’una setmana més per finalitzar-se.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics