URGENT

Avisos de precaució davant la meteorologia d’aquest inici de setmana

Compartiu aquesta història

La llevantada prevista per les properes hores ha obligat a Protecció Civil a activar en fase d’Alerta el Pla INUNCAT i també el VENTCAT.

Aquest dilluns la pluja ja s’ha deixat veure a l’Alt Maresme, amb registres que han deixat més de 17 litres per metre quadrat a Palafolls, 7 a Tordera i 16 a Calella.

Segons les previsions, el temporal ha de fer-se notar sobretot a partir d’aquesta tarda, quan s’intensificarà i afectarà a tot el territori amb xàfecs intensos i ratxes de vent que poden superar els 70 km/h de manera generalitzada.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu un episodi de xàfecs intensos que poden superar el llindar dels 20 litres per metre quadrat en mitja hora, i que poden anar localment acompanyats de tempesta. Les precipitacions començaran a descarregar al terç sud de Catalunya i s’estendran al llarg de les hores cap al nord.

A més fins dimecres al vespre hi haurà maregassa a tot el litoral, amb onades superiors als dos metres i mig, amb notable mar de fons de component est.

Protecció Civil fa una crida a extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes o rurals, per evitar la caiguda d’objectes o elements naturals per culpa del vent.

Davant la previsió de pluges intenses i acumulació de pluja es demana no dirigir-se als guals i punts inundables, així com retirar els vehicles de rieres o punts subterranis davant la dificultat pel drenatge que poden suposar. Es recorda que cal evitar creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, així com tenir molta cura als ports i espigons.

En termes generals, Protecció Civil recomana reduir al màxim la mobilitat i en tot cas, extremar la precaució en els desplaçaments, així com evitar al màxim les activitats a l’aire lliure durant les hores en què es preveuen les pluges més intenses.

Podeu fer el seguiment de la situació meteorològica al web del Meteomar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics