Avisos de precaució davant la meteorologia d’aquest inici de setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La llevantada prevista per les properes hores ha obligat a Protecció Civil a activar en fase d’Alerta el Pla INUNCAT i també el VENTCAT.

Aquest dilluns la pluja ja s’ha deixat veure a l’Alt Maresme, amb registres que han deixat més de 17 litres per metre quadrat a Palafolls, 7 a Tordera i 16 a Calella.

Segons les previsions, el temporal ha de fer-se notar sobretot a partir d’aquesta tarda, quan s’intensificarà i afectarà a tot el territori amb xàfecs intensos i ratxes de vent que poden superar els 70 km/h de manera generalitzada.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu un episodi de xàfecs intensos que poden superar el llindar dels 20 litres per metre quadrat en mitja hora, i que poden anar localment acompanyats de tempesta. Les precipitacions començaran a descarregar al terç sud de Catalunya i s’estendran al llarg de les hores cap al nord.

A més fins dimecres al vespre hi haurà maregassa a tot el litoral, amb onades superiors als dos metres i mig, amb notable mar de fons de component est.

Protecció Civil fa una crida a extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes o rurals, per evitar la caiguda d’objectes o elements naturals per culpa del vent.

Davant la previsió de pluges intenses i acumulació de pluja es demana no dirigir-se als guals i punts inundables, així com retirar els vehicles de rieres o punts subterranis davant la dificultat pel drenatge que poden suposar. Es recorda que cal evitar creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, així com tenir molta cura als ports i espigons.

En termes generals, Protecció Civil recomana reduir al màxim la mobilitat i en tot cas, extremar la precaució en els desplaçaments, així com evitar al màxim les activitats a l’aire lliure durant les hores en què es preveuen les pluges més intenses.

Podeu fer el seguiment de la situació meteorològica al web del Meteomar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics