El passaport Covid serà obligatori a bars i restaurants

El certificat covid ja s'ha de mostrar per accedir al ball dels diumenges al Casal d'Avis. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Generalitat ha acordat estendre l’obligatorietat del passaport Covid a bars, restaurants, gimnasos i residències. La intenció del govern és que, a partir d’aquest divendres i si rep l’aval de la justícia, el document s’hagi de mostrar obligatòriament a l’entrada de bars i restaurant, només per accedir a l’interior i independentment de l’aforament del local. La mesura també es vol aplicar a les visites a les residències i als gimnasos.

El govern català té previst que la mesura entri en vigor aquest mateix divendres 26 de novembre, i que s’allargui durant quinze dies, durant els quals vol controlar el seu compliment.

L’objectiu de la mesura, segons afirma la Generalitat, és reduir el risc de contagis i evitar una sobrecàrrega del sistema sanitari, i fer-ho sense haver d’aplicar noves restriccions.

Patrícia Plaja és la portaveu del govern.

L’aplicació o no de l’obligatorietat del certificat de vacunació contra la COvid-19 dependrà de l’aval que ha de donar-hi el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el qual ja va donar el seu vistiplau per aplicar la mesura a l’oci nocturn.

Segons el govern, el certificat no obliga a ser vacunat, però admet que la seva utilització serveix per incentivar la vacunació contra la Covid-19. Plaja ha dit que el govern no descarta ampliar l’ús del certificat en funció de l’evolució de les dades de la pandèmia.

El certificat Covid ja és un document ara mateix necessari per accedir a l’oci nocturn, les discoteques i els concerts a peu dret, així com banquets, celebracions i actes socials que es fan en hotels o restaurants en recintes tancats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics