La marxa del 25-N per identificar punts foscos dels carrers de Palafolls demostra que queda feina per fer

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els actes del 25-N, Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, es van tancar ahir amb l’organització d’una marxa conjunta pels carrers de Palafolls. La caminada tenia per objectiu identificar aquells carrers i zones del municipi que tenen molt poca il·luminació -o directament, no en tenen- i per on les dones i noies es veuen obligades a no passar-hi de nit per la inseguretat que generen. Tot i que la meteorologia no acompanyava, la marxa es va poder tirar endavant i va comptar amb bona participació.

Marta Martí, dinamitzadora juvenil de Palafolls i una de les impulsores de la marxa, afirma que tot i que el nostre és un municipi petit, encara existeixen diversos carrers i espais de la via pública on les dones eviten passar soles per la manca de llum que tenen. Per aquest motiu, afirma Martí, era necessari identificar-los.

La marxa va comptar amb la participació de diverses persones, entre elles representants del consistori, els quals van poder comprovar les mancances d’il·luminació que tenen alguns dels carrers de Palafolls i on cal actuar per fer-los més segurs.

En aquest sentit, Martí afirma que encara no han tingut retorn de l’ajuntament palafollenc, ja que la marxa tot just se celebrava ahir al vespre, però sí que han pogut constatar la voluntat del consistori de posar fil a l’agulla per solucionar aquesta problemàtica real i que afecta diàriament a les dones i noies.

Els organitzadors de la marxa agraeixen la participació a l’activitat, que va haver d’escurçar-se per culpa de la meteorologia i que no va poder arribar a tots els punts del municipi que s’hagués volgut. Tot i així, s’espera que un cop identificats tots els carrers i espais i feta arribar la llista a l’Ajuntament de Palafolls, es treballi per trobar-hi una solució.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics