Concedeixen una subvenció de 120.000€ per estudi i restauració del Castell

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha concorregut a una línia d’ajuts econòmics del Departament de Cultura per l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural amb la intenció d’aconseguir una subvenció per fer treballs al Castell de la Palafolls.

La setmana passada es va saber que la Generalitat ha aprovat més de 120.000 de subvenció pel projecte presentat dels del consistori i que es preveu pel trieni 2021-2023.

Aquests diners es destinaran, en primer lloc, a fer un acurat estudi de l’estat de conservació de la fortalesa medieval que permetrà dibuixar les primeres obres de restauració arqueològica. En en parla Aleix Freixa, regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Palafolls.

Aquesta ajuda econòmica arriba just quan l’Ajuntament preveu aprovar en el proper ple, a mitjans de mes, el Pla Director del Castell, un document important per les ruïnes del castell ja que marca què s’ha de fer per conservar-lo i els usos que pot tenir la fortalesa medieval, una de les més importants de Catalunya.

Just fa un any, el castell reobria portes després d’uns mesos de treballs de millora de la seguretat i l’accessibilitat. En aquella actuació, finançada per l’1% cultural de l’autopista, es va incorporar il·luminació i baranes al llarg del camí d’accés, mentre que a la vegada, es va restringir l’accés a determinats espais de la fortalesa, com l’ermita, per evitar possibles accidents i accions vandàliques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics