URGENT

La nova llei del trànsit endureix, entre altres, les sancions per l’ús del mòbil al volant

Compartiu aquesta història

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous de forma definitiva la nova Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària.

La nova normativa preveu sancions més dures en algunes infraccions, i ho fa amb l’objectiu d’aconseguir reduir a la meitat les víctimes mortals i greus per accident de trànsit el 2030 i apropar-se a les zero morts de cara al 2050.

Amb la nova llei, tenir el telèfon mòbil a la mà mentre es condueix, encara que no es faci servir, suposarà la pèrdua de 6 punts en el carnet de conduir. El mòbil només es podrà utilitzar amb mans lliures, però si amb això el conductor es distreu s’aplicarà una sanció amb retirada de 3 punts del carnet i 200 euros de multa.

La nova normativa també elimina el marge de 20 km/h que hi podia haver per avançar un altre vehicle, i a partir d’ara els límits de velocitat de la via no es podran sobrepassar en cap cas.

També s’ha establert la prohibició de portar detector de radars al cotxe, i això se sancionarà amb 3 punts menys al carnet i 500 euros de multa.

A partir d’ara, la nova llei també penalitzarà amb la retirada de 6 punts al carnet el llançament d’objectes a la via, davant del risc d’accidents i d’incendis que pot comportar.

Els ciclistes quedaran més protegits amb la nova normativa, que preveu sancionar amb 6 punts menys al carnet els conductors que no respectin la distància de seguretat d’un metre i mig en el moment d’avançar-los, i serà obligatori canviar totalment de carril en el cas que vies amb més d’un carril per sentit de circulació.

La nova llei també estableix que els patinets elèctrics no podran circular per la vorera i l’obligatorietat de dur casc a les ciutats, entre altres noves aplicacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics