El passaport Covid ja és obligatori per accedir a la restauració, gimnasos i residències de gent gran

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ara fa una setmana, el Departament de Salut ajornava l’aplicació del certificat Covid com a eina obligatòria per accedir a l’interior de bars i restaurants, gimnasos i residències. Ho feia després del col·lapse informàtic que va produir-se després de l’allau de visites.

Set dies després, però, el passaport Covid ja és obligatori per accedir a aquests espais. Ho és des d’aquesta mitjanit, quan ha entrat en vigor la mesura, que ja s’aplicava als locals d’oci nocturn i a banquets en interiors.

El certificat es pot obtenir si la persona s’ha vacunat amb la pauta completa, si ha superat la malaltia o bé amb un test negatiu.

Per sol·licitar-lo cal utilitza l’app La Meva Salut o bé també la web de les cites de vacunació www.vacunacovidsalut.cat.

Segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el certificat no s’haurà d’ensenyar en cas d’estar consumint a la terrassa i entrar a l’establiment a pagar o per anar al lavabo.

La validació del certificat Covid a la restauració, gimnasos i residències de gent gran es farà igualment com s’ha estat duent a terme a l’oci nocturn, és a dir, a través del web verificacovid.gencat.cat.

Els responsables dels establiments podran demanar que s’ensenyi el DNI per confirmar la identitat de les persones que vulguin accedir-hi, i si no hi ha cobertura, serà suficient una inspecció ocular per validar el certificat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics