URGENT

El passaport Covid ja és obligatori per accedir a la restauració, gimnasos i residències de gent gran

Compartiu aquesta història

Ara fa una setmana, el Departament de Salut ajornava l’aplicació del certificat Covid com a eina obligatòria per accedir a l’interior de bars i restaurants, gimnasos i residències. Ho feia després del col·lapse informàtic que va produir-se després de l’allau de visites.

Set dies després, però, el passaport Covid ja és obligatori per accedir a aquests espais. Ho és des d’aquesta mitjanit, quan ha entrat en vigor la mesura, que ja s’aplicava als locals d’oci nocturn i a banquets en interiors.

El certificat es pot obtenir si la persona s’ha vacunat amb la pauta completa, si ha superat la malaltia o bé amb un test negatiu.

Per sol·licitar-lo cal utilitza l’app La Meva Salut o bé també la web de les cites de vacunació www.vacunacovidsalut.cat.

Segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el certificat no s’haurà d’ensenyar en cas d’estar consumint a la terrassa i entrar a l’establiment a pagar o per anar al lavabo.

La validació del certificat Covid a la restauració, gimnasos i residències de gent gran es farà igualment com s’ha estat duent a terme a l’oci nocturn, és a dir, a través del web verificacovid.gencat.cat.

Els responsables dels establiments podran demanar que s’ensenyi el DNI per confirmar la identitat de les persones que vulguin accedir-hi, i si no hi ha cobertura, serà suficient una inspecció ocular per validar el certificat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics