URGENT

S’endureixen les mesures anti-Covid als centres hospitalaris de la zona

Compartiu aquesta història

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha decidit aplicar noves restriccions als hospitals de Calella i Blanes davant l’augment de contagis de Covid-19.

Des d’aquest dimarts 7 de desembre, l’horari de visites als pacients no Covid ingressats als dos centres hospitalaris ha quedat reduït a una hora al torn de migdia -de 13 a 14h- i només es permet l’entrada d’un acompanyant per pacient. En el mateix horari queden també restringides les visites als pacients no Covid ingressats a la Unitat Polivalent d’Observació i l’àrea de crítics.

Segons informa l’ens sanitari, des d’aquest dimarts s’ha habilitat un punt de recollida d’objectes personals pels pacients dels hospitals adreçat a aquells familiars que no poden fer la visita per motius de salut o d’horari. L’espai s’ha situat als Punts d’Informació dels hospitals de Calella i de Blanes, en horari de 3 a 7 de la tarda de dilluns a divendres. En cap cas es pot deixar menjar.

Pel que fa a les consultes externes, la corporació informa que es restringeix l’entrada d’acompanyants, a excepció de menors d’edat, en ecografies obstètriques, persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn de la conducta o de salut mental i aquelles en què es consideri que l’acompanyament pot facilitar el procés assistencial.

D’altra banda, en els casos de pacients que han estat intervinguts quirúrgicament, es permet l’entrada d’una persona acompanyant la primera nit després de l’operació.

En tots els casos, recorda la corporació, els familiars o acompanyants han de portar posada la mascareta, recomanant que sigui quirúrgica, i cal rentar-se les mans a l’entrada del centre amb solució hidroalcohòlica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics