URGENT

Palafolls acull demà el primer Aplec de la Ratafia de la Baixa Tordera

Compartiu aquesta història

La iniciativa se celebra per primera vegada al nostre municipi aquest dissabte, i acollirà diverses activitats al voltant de la ratafia.

Tot plegat arrencarà a les 10 del matí amb una fira de parades sobre aquest licor que, al llarg de tot el matí i migdia i fins ben entrada la tarda, es podrà visitar al Fòrum Palatiolo i que comptarà amb la presència de mitja dotzena de marques que elaboren ratafia. A les 11 del matí la Cobla Palafolls oferirà una audició de Sardanes, i al punt del migdia es farà un taller de glosa amb l’associació Cor de Carxofa.

La programació seguirà al punt d’un quart de 2 del migdia amb una xerrada de Pep Escudero, autor del llibre “Els secrets de la ratafia”, acompanyada d’un vermut, que precedirà el dinar popular. En aquest darrer cas, calia fer reserva prèvia i els tiquets ja s’han esgotat. De fet, segons expliquen des de l’organització, hi ha una cua d’espera per cobrir possibles baixes.

L’aplec seguirà a la tarda, a dos quarts de 4, amb un concert de sobretaula i un tast de ratafies, i culminarà amb el veredicte del concurs impulsat per Glop de Bosc, col·lectiu organitzador de la iniciativa.

Oriol Grèbol, un dels responsables de l’entitat, explica que finalment són 13 els participants al concurs. La intenció és que es faci una valoració popular i una altra que impulsarà un jurat format per especialistes en ratafia i que determinarà el guanyador del certamen.

El primer aplec de la Ratafia de la Baixa Tordera s’ha impulsat des del col·lectiu Glop de Bosc en col·laboració amb altres entitats locals, com el CB Palafolls o la Puput, així com establiments del municipi i el mateix consistori palafollenc.

Els seus impulsors no descarten avançar en el calendari aquest esdeveniment, que és nou a Palafolls i que pot ser un bon aprenentatge per a totes aquelles persones interessades en la ratafia i en el seu procés d’elaboració.

Per a més informació sobre la programació del primer Aplec de la Ratafia de la Baixa Tordera podeu consultar el web www.glopdebosc.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics