L’enquesta del Pla de Sensibilització Mediambiental situa la gestió de residus com un dels fronts que cal abordar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ja fa uns dies va tancar-se el termini perquè la ciutadania i les entitats de Palafolls participessin a l’enquesta sobre el nou Pla de Sensibilització Ambiental que s’està treballant al municipi.

En total s’han rebut 55 respostes i, un cop fet el buidatge, les conclusions demostren que la ciutadania considera la gestió dels residus com la principal preocupació, seguida de la conservació de l’entorn natural i la contaminació de l’aigua.

En parla Helio López, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

D’entre els resultats de l’enquesta també s’extreu que el públic principal on es creu que s’haurien de dirigir les accions és la ciutadania en general, però també al personal municipal i al sector industrial. La majoria de participants a l’enquesta també creuen que les xarxes socials són la millor via de comunicació i difusió, però també aposten per les campanyes presencials, a banda de les activitats que ja es fan a escoles i altres espais.

El proper pas, un cop ja desgranats els resultats del qüestionari, serà començar la redacció del Pla de Sensibilització Mediambiental, procés que s’encarrega a una empresa externa. El treball se centrarà en els eixos en què la ciutadania considera que cal fer més incís, com són la gestió de residus, l’estalvi i la transició energètica, la mobilitat sostenible i la conservació dels espais naturals.

El consistori palafollenc preveu que el Pla de Sensibilització Mediambiental de Palafolls estigui enllestit a finals de març d’aquest proper 2022, moment en què presentarà. De cara al segon semestre de l’any, l’ajuntament preveu començar ja a executar algunes de les accions previstes al projecte.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics