Palafolls debat els pressupostos de l’any vinent, marcats per la manca d’ingressos

Sala de Plens de l'Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls celebra avui dijous el ple ordinari en què es debatrà l’aprovació inicial dels pressupostos del 2022.

Segons ha avançat l’alcalde, Francesc Alemany, la proposta del govern és la d’uns comptes condicionats per les circumstàncies de la Covid-19, i marcats per una davallada dels ingressos. En aquest sentit, un dels canvis importants a què ha de fer front el consistori és la desaparició de l’IBI de l’autopista, i que suposava una notable quantitat econòmica pel municipi. Tot plegat, afirma Alemany, obliga al govern a fer un esforç per evitar incrementar la pressió fiscal a la ciutadania.

Alemany qualifica els pressupostos del 2022 de “molt possibilistes”, i afirma que s’han confeccionat prioritzant les demandes socials, afirma l’alcalde, “perquè ningú quedi enrere”.

A la vegada, Alemany espera que amb els propers anys millori la situació, però admet que cal una reflexió sobre l’estructura d’ingressos del consistori, desfasada, assegura el batlle, per les necessitats de Palafolls.

Els comptes ascendeixen a més d’11 milions d’euros en total, tenint en compte l’afectació extraordinària del pla general d’inversions, subvenció del qual s’aplicarà aquest any.

El ple d’avui començarà a les 7 de la tarda, i també inclourà, entre altres, el debat i aprovació de la pròrroga del conveni entre el Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Palafolls per a la delegació de la competència del Servei d’Atenció Domiciliària per a l’any 2022, així com l’aprovació del Pla Anual Normatiu del consistori també per a l’any vinent.

La sessió plenària d’aquest vespre serà, de nou, presencial, amb la compareixença telemàtica d’una de les regidores que es troba afectada per la Covid-19.

Podreu seguir el ple en directe, a partir de les 7, per Ràdio Palafolls, bé sigui a través del 107.7 de la FM, per www.radiopalafolls.cat o bé a través de streaming a la pàgina de Facebook d’aquesta emissora.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics