Últims dies per demanar les bonificacions fiscals a diferents impostos locals

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Palafolls - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Enguany s’ha unificat el calendari per demanar les diferents bonificacions que estan aprovades a les ordenances municipals. Fins ara, cada una de les bonificacions es demanava en dates diferents, però qui tingui dret a una bonificació l’haurà de demanar abans de finals d’any, així doncs només queda una setmana.

Actualment, i a grans trets, existeixen bonificacions per a tres impostos i taxes municipals; per l’IBI, l’impost de vehicles i per a la taxa d’escombraries.

Així, per exemple, hi ha bonificacions de l’Impost de Bens Immobles per a famílies monoparentals o nombroses, que poden arribar al 80% de l’import del rebut segons el valor cadastral de l’habitatge, però també poden veure reduit aquest impost els habitatges destinats a protecció oficial o per aquells immobles que acreditin tenir sistemes d’aprofitament de l’energia solar.

Fins a finals d’any els palafollencs també poden sol·licitar una bonificació a la taxa d’escombraries en casos de pensionistes o jubilats amb ingressos baixos, famílies amb risc d’exclusió o aquelles que  tinguin la condició de nombroses o monoparental. Aquelles llars que fan compostatge a casa també tenen l’opció de reduir-se l’impost de les escombraries.

També els vehicles híbrids o elèctrics es poden beneficiar d’una reducció de l’impost de circulació.

Totes aquestes bonificacions es poden demanar abans de finals d’any ja sigui telemàticament o a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament o a la de Recaptació de la Diputació de Barcelona. Per demanar-les cal presentar diferent documentació pel que es recomana no esperar a últim moment per fer aquestes gestions ja que coincideixen amb  les festes de Nadal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics