Represa del curs escolar amb canvis de protocols anti-Covid

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els alumnes palafollencs de les dues escoles, la llar i l’institut han tornat avui dilluns a les aules,. Ho fan després de més de dues setmanes de vacances de Nadal, marcades per l’increment de contagis de Covid-19 i amb la vista posada a la jornada d’avui.

L’inici del nou trimestre ha vingut marcat per un canvi en els protocols de les quarantenes pels alumnes catalans. Segons van anunciar els departaments de Salut i Educació divendres, els alumnes d’infantil, primària o de llars d’infants no hauran de fer quarantena si només hi ha un cas de Covid a l’aula. Només n’hauran de fer si a la classe hi ha 5 positius o més, detectats en un període de 7 dies, o bé si, en grups poc nombrosos, el nombre d’alumnes contagiats suposa el 20% o més del total d’alumnes. Segons va anunciar la Generalitat, tampoc hauran de confinar-se els infants que hagin passat el virus fa menys de tres mesos o que estiguin vacunats amb la pauta completa.

En el cas de l’educació secundària i la Formació Professional, els protocols es mantenen igual respecte el primer trimestre, és a dir, amb confinament de 7 dies els alumnes que donin positiu i els seus companys de classe no vacunats.

Els canvis de protocol marquen una primera jornada als centres educatius que, a Palafolls, ha arrencat amb normalitat. Anna Miranda, cap d’estudis de Les Ferreries, i Laura Duarte, directora de l’escola Mas Prats, asseguren que es mantenen a l’expectativa per veure com avançarà el trimestre, i afirmen que s’hauran d’adaptar als nous canvis de protocol dictats pel Govern.

Des de l’Institut Font del Ferro, el seu director, Jordi Busquets, afirma també que cal ajustar-se als canvis de protocol durant el dia a dia.

El protocol de Salut i Educació pel que fa als testos estableix que els companys d’un cas positiu a classe hauran de fer-se una prova gratuïta per detectar la Covid-19. Els testos es faran a les farmàcies de forma supervisada als infants de 5 a 11 anys.

A les extraescolars, es manté el protocol, i caldrà confinar a tot un grup quan es detecti un cas positiu.

Les mascaretes continuen essent obligatòries a classe, i els alumnes només se la poden treure a l’hora del pati, sempre que estiguin només amb el grup bombolla.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics