Les farmàcies palafollenques han comunicat prop d’un centenar de casos positius de Covid en una setmana

Test de detecció ràpida de la COVID-19 - Foto: Jarun Ontakrai
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Salut va autoritzar, ara fa una setmana, que les farmàcies poguessin comunicar els casos positius de Covid-19 que la ciutadania detecta mitjançant autotestos a casa seva. La mesura, que es va aplicar per ampliar les vies de detecció de nous casos de Covid-19, es manté activa des de la setmana passada a les tres farmàcies que té Palafolls.

Set dies després que entrés en vigor la mesura, des de les farmàcies Moner, Polo i Myriam Palafolls s’han comunicat prop de 100 casos positius. Són persones que s’han fet un test a casa i que, un cop ha confirmat que són positives de Covid-19, ho han comunicat a les farmàcies perquè es pugui registrar al Departament de Salut.

El resultat es comunica de la mateixa manera que es feia fins ara al CAP, és a dir, identificant-se amb el CIP o DNI i anotant la marca del TAR.

Un cop reben la confirmació, des de les farmàcies s’introdueix el resultat positiu a la història clínica del pacient i, seguidament, la persona rep un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on pot reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa laboral si és necessari.

La sisena onada de la pandèmia, amb l’aparició de la variant òmicron, ha fet disparar els nous casos detectats mitjançant PCR o test d’antigen. Des de les tres farmàcies palafollenques, durant les festes de Nadal i fins avui s’han venut més de 3.700 testos d’antígens.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics