Malgrat demana que es declari Reserva Natural la desembocadura de la Tordera

Desembocadura de la Tordera. Foto: David Lozano
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple d’anit a Malgrat ha servit, entre d’altres, per aprovar per unanimitat la sol·licitud per declarar Reserva Natural Parcial la llacuna natural que es va formar just fa dos anys arran del temporal Gloria a la desembocadura de la Tordera.

La sol·licitud aprovada en ple d’ahir també demana que es protegeixin els espais adjacents a aquesta llacuna per tal de preservar el seu valor natural

De fet, arran del Gloria, la desembocadura de la Tordera ha experimentat un canvi radical. Més enllà de la llacuna natural, els ajuntament de Malgrat i Blanes han iniciat un procés de protecció i de conservació natural, que ha permès una recuperació notable de l’ecosistema.

Els dos ajuntaments han prohibit l’accés de vianants i vehicles a la zona de la desembocadura del riu, potenciant així la nidificació d’aus que feia molt anys que no es veien en aquesta zona.

Les dues administracions locals també han treballat plegades des de llavors per aconseguir la declaració de Reserva Natural Parcial de tota la part de la desembocadura, especialment de la llacuna, i ara s’espera que sigui l’Ajuntament de Blanes que, a l’igual que ha fet Malgrat, aprovi en un ple la demanda de reserva Natural Parcial a la Generalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics