Palafolls renovarà diumenge el seu  vot de vila

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’any 1652, quan la pesta feia estralls arreu de Catalunya, els vilatans de St. Genís de Palafolls  van invocar l’ajuda dels sants protectors; Sants Fabià i Sant Sebastià amb la intenció que els protegís davant la ”pestilència i el mal contagiós”. A canvi de la seva divina intervenció, el poble de St. Genís oferia renovar el vot cada any amb misses i processons en el seu honor.

Després de 370 anys d’aquests fets, aquest diumenge es farà la renovació del vot de vila als sants protectors. Ja fa anys que aquesta renovació religiosa s’ha convertit també en la festa major petita de Sant Genís. La pandèmia també ha obligat a modificar la programació habitual d’activitats i l’any passat només va permetre l’acte religiós, mentre que enguany s’ha  pogut incloure alguna activitat més.

Així diumenge les activitats començaran a les 9 del matí amb una ruta guiada des del centre de Palafolls i fins a Sant Genís. Un camí que es farà amb la companyia del divulgador local Xavier Salicrú qui aprofitarà per explicar als caminants el context de la pesta bobònica del 1652.

Un cop arribats a Sant Genis, cap a les 11h del matí, hi haurà esmorzar popular pels caminants i audició de sardanes amb la cobla Palafolls.

A quarts d’una és l’hora prevista per l’inici de la celebració religiosa dins l’església de Sant Genís, que haurà de cenyir-se al 70% d’ocupació que permeten ara les normatives anticovid.

Serà en el decurs de l’ofici solemne quan es farà la renovació del vot de vila.

Habitualment la festa de Sant Sebastià inclou un sopar popular, havaneres i un espectacle infantil, però la situació pandèmica obliga a redibuixar la planificació i oferir activitats a l’aire lliure i més reduïts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics