La Fundació Humana recupera un 23% més de tèxtil usat a Palafolls durant l’últim any

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’entitat sense ànim de lucre Humana ha publicat el balanç anual de les xifres de recuperació de roba usada al nostre municipi al llarg del passat 2021, i que s’ha anat dipositant als contenidors específics que hi ha a la via pública. Segons informa Humana, en total s’han recuperat a Palafolls 21 tones de tèxtil usat, el que suposa un increment del 23% respecte el que es va recollir l’any anterior. Segons les dades de l’entitat, l’any passat es van recollir 2,24 quilos per cada palafollenc.

La fundació concreta que els tèxtils recuperats equivalen a 87.000 articles de roba, calçat, complements o tèxtil de la llar. Tot aquest material es classifica a la planta que Humana té a l’Ametlla del Vallès, i un 50% es pot acabar reutilitzant, mentre que un 35% s’acaba reciclant.

Segons afirma la fundació, el 40% de la roba que tenim als armaris no s’utilitza en tot un any. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, anualment es generen 166.000 tones de3 residu tèxtil a Catalunya, calculant que un ciutadà llença de mitjana 20 quilos de roba.

La fundació Humana afirma que la reutilització del tèxtil contribueix a la reducció d’emissions de CO2 per cada quilo de roba recuperada, evitant que acabi essent incinerada en un abocador.

A partir de la roba recuperada, l’entitat també destaca la creació de llocs de treball i les iniciatives socials amb les quals treballa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics