Malgrat preveu inaugurar al maig la nova escultura dedicada als brigadistes del Ciudad de Barcelona

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Malgrat va col·locar la setmana passada la base de l’escultura en memòria dels brigadistes internacionals morts a bord del vaixell Ciudad de Barcelona l’any 1937, després de ser torpedinat per un submarí italià a les ordres de l’exèrcit franquista.

Rob McDonald, artista i activista i escultor de l’obra, ja està col·locant aquests dies les 60 figures esculpides i que representen els brigadistes homenatjats cantant a bord de l’embarcació, amb una base en forma d’onades.

La intenció del consistori malgratenc és que l’escultura s’inauguri aquest proper mes de maig, concretament el dia 30, coincidint amb el que serà el 85è aniversari de l’enfonsament del vaixell davant la costa de Malgrat.

Tal i com recorda l’Ajuntament de Malgrat, la peça es va adjudicar a l’octubre de 2019 a l’escultor britànic, segons el projecte presentat l’any 2017, per un cost entorn als 29.200 euros. Quan l’escultor Rob McDonald va conèixer la història va iniciar el procés de creació conceptual i física per acabar creant el que ha anomenat Solidarity Park. L’any 2017, en una primera reunió a l’Ajuntament va presentar aquest projecte a representats polítics municipals en forma de maqueta, i posteriorment es va exposar durant els actes del 80è aniversari de l’enfonsament del Ciudad de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics