URGENT

Blanes ja té a punt l’avantprojecte del nou Espai Cultural Polivalent

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes ha presentat aquesta setmana l’avantprojecte del que serà el nou Espai Cultural Polivalent. Amb una exposició davant les entitats culturals del municipi i els grups polítics municipals, els responsables de l’ajuntament blanenc van detallar la renovació dels baixos del Teatre de Blanes, on s’ubicarà aquest nou espai. Segons informa el consistori, es tracta d’una superfície de més de 500 metres quadrats que inclou l’actual Sala d’Assaig i l’espai que va ser durant molts anys un bar-cafeteria.

Des de la regidoria de Cultura i Festes es va assegurar que la intenció de l’Ajuntament és que sigui un “projecte de poble” i “que neixi de la suma d’aportacions tant de les entitats culturals com de la mateixa societat blanenca”. El consistori blanenc vol que sigui un espai “on poder gaudir de presentacions de llibres, actuacions en petit format i altres tipus de manifestacions artístiques”.

A la vegada, amb la reforma de l’espai l’Ajuntament de Blanes també vol dignificar la Font Gòtica, situada davant l’edifici. El consistori recorda que es tracta de l’element arquitectònic civil més ben conservat de l’arquitectura gòtica catalana, inclòs en l’Inventari del Patrimoni de Catalunya.

L’Ajuntament de Blanes ha reservat una partida econòmica de 600.000 euros per a les obres de reforma del nou Espai Cultural Polivalent, que espera enllestir l’estiu del 2023, i ara falta la redacció del projecte definitiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics