URGENT

Les obres de substitució de la canonada d’impulsió començaran el 7 de febrer al carrer Passada

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls va celebrar ahir a la tarda la sessió informativa telemàtica sobre els treballs que substituiran la canonada d’impulsió d’aigua que va des de la zona dels semàfors i fins al Castell.

Per la tipologia d’aquests treballs, la seva posada en marxa suposarà afectacions a la mobilitat dels carrers per on passa la canonada, ja que caldrà obrir la calçada durant el seu recorregut, que travessa pel mig el nucli de Palafolls, amb un reesfaltat complet tots els carrers i en alguns casos també actuant a les xarxes de pluvials i fecals i també en la reestructuració completa del ferm. Tot i així, tal com va remarcar ahir l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, no hi ha d’haver afectacions al subministrament d’aigua arran dels treballs.

La complexitat i afectació important de les obres va fer que el consistori decidís apostar per fer una trobada informativa ahir dijous i exposar totes aquestes qüestions. Durant la sessió, que va allargar-se una hora aproximadament, es va anunciar que els treballs començaran el dilluns 7 de febrer al carrer Passada, amb una durada aproximada dels treballs de dues setmanes.

Durant les actuacions en aquest primer tram quedarà anul·lat l’aparcament de vehicles, i les tanques que delimitaran les obres només permetran l’accés exclusiu del veïnat.

Les obres continuaran, a partir de mitjans de febrer, per l’avinguda Pau Casals, al tram entre carrer Girona i Camí del Castell. És on el consistori preveu que hi hagi una major afectació, i en aquest cas es preveu que el tancament de la via s’allargui fins el mes de juny. En tota aquesta zona hi haurà canvis importants de la mobilitat i d’aparcament als carrers propers, per on caldrà circular quan Pau Casals estigui tallada per les obres.

El tercer tram d’actuació en paral·lel serà el del carrer Major, que també quedarà tallat, actuant en un primer àmbit a la plaça Major i posteriorment en dos trams fins a l’església. El consistori calcula que, en aquest cas, l’afectació s’allargarà fins després de Setmana Santa. Les obres seguiran per dos trams del carrer Major entre Francesc Macià i carrer de Baix, que previsiblement s’allargaran fins a finals de maig.

Seguidament s’actuarà en el tram de Pau Casals entre Riera de la Brugada i carrer Girona, on només s’actuarà a la canonada i es podrà mantenir la circulació en sentit sud i, per tant, les afectacions seran menors.

En aquest tram s’actuarà durant tres setmanes, i en paral·lel s’estarà actuant també al tram del camí del Castell entre Roig i Jalpí i carrer Vilanes, on l’afectació també serà menor.

Si tot va sobre el previst, l’Ajuntament de Palafolls preveu que totes les actuacions estiguin enllestides el mes de juny.

Per consultar tots els detalls de l’afectació de les obres i els canvis a la mobilitat dels carrers podeu recuperar la xerrada telemàtica completa aquí:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics