URGENT

Últimes places per donar sang demà a Palafolls

Compartiu aquesta història

La campanya del Banc de Sang i Teixits torna a fer parada a Palafolls. Serà demà dissabte, durant tot el dia, a l’edifici del MiD. La donació s’ha dividit per torns de mitja hora a partir de les 10 del matí i fins a les 14 -en el cas del torn de matí- i de les 17h a les 21h -en el torn de tarda.

Per participar a la donació cal fer una inscripció prèvia en algun dels torns habilitat. A menys de 24 hores per la donació, ja s’han inscrit més de 80 persones, i per tant queda una quinzena de places per omplir el centenar previst per l’organització.

Segons recorda el Banc de Sang i Teixits, pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 70 anys d’edat, que pesi més de 50 quilos. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

En cas d’haver patit la Covid-19 caldrà esperar 14 dies per poder donar des de la fi dels símptomes. En aquest sentit, el Banc de Sang informa que la vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si es té algun efecte secundari, com febre o malestar general, caldrà esperar dues setmanes.

Per a més informació i per inscriure’s a la donació de sang de demà a Palafolls cal entrar al web donarsang.gencat.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics