Planten a Malgrat diversos exemplars d’una espècie de vegetació desapareguda fa anys al municipi

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La regidoria de Medi Ambient de Malgrat de Mar va plantar aquest dimecres diversos exemplars de vegetació psammòfila a la Platja de la Conca. En concert, segons informa el consistori malgratenc, es van plantar 25 exemplars de Corynephoterum canescens, provinents de la platja de Pals després de rebre l’autorització del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

La plantada es va fer amb la participació dels grup de voluntaris del projecte de Ciència Ciutadana de Malgrat, amb la supervisió del botànic i consultor ambiental César Gutiérrez, expert que està a càrrec del projecte de recuperació de la vegetació psammòfila des de fa més de vint anys.

Segons informa l’Ajuntament de Malgrat, el municipi havia tingut anteriorment exemplars de l’espècie plantada, ja que és pròpia de l’entorn del riu Tordera, però durant els últims anys han anat desapareixent. Paral·lelament, també es van plantar exemplars d’altres espècies.

El consistori malgratenc informa que la plantada s’ha inclòs dins les accions proposades pel Pla d’Actuació per a la conservació i renaturalització de l’espai natural de la desembocadura de la Tordera.

De fet, l’Ajuntament de Malgrat va iniciar el projecte de Renaturalizació del Paisatge Vegetal a la Platja de la Conca l’any 2001, amb la supervisió del mateix botànic Cèsar Gutiérrez i també amb la col·laboració de l’antiga Fundació Territori i Paisatge -actual Fundació La Pedrera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics