URGENT

Es constitueix el comitè científic per avalar les estratègies davant l’emergència climàtica al Maresme

Compartiu aquesta història

El Consell Comarcal del Maresme va constituir aquesta setmana passada un comitè científic format per especialistes per tal d’avalar les estratègies que es tracin per abordar l’emergència climàtica a la comarca.

Segons informa l’ens comarcal, es tracta d’un grup d’una trentena de professionals i experts en matèries com boscos, inundacions, geologia, urbanisme, economia circular, ordenació del litoral, entre altres. Les funcions del comitè seran les de donar suport, proposar i avalar les estratègies que s’adoptin al Maresme i aportar una visió “interdisciplinar i holística” en la seva adaptació a l’àmbit local.

Segons apunta el CCM, l’objectiu és que d’aquí a quatre mesos es pugui disposar d’un llistat d’accions concretes enfocades a la realitat del Maresme, i posteriorment iniciar un procés participatiu amb els ajuntaments de la comarca. Tot plegat ha de servir per acabar concretant la priorització d’actuacions per arribar a l’any 2030 havent assolit els objectius de la Unió Europea de reducció de les emissions de CO2, increment de l’ús de les energies renovables i augment de la resiliència de la comarca als nous escenaris climàtics que es plantegen.

Durant aquest mes de gener, el comitè ja ha celebrat la primera reunió, durant la qual es va acordar la metodologia de treball i es va establir l’agenda de reunions i es va rebre assessorament del Centre de Recerca Ecològica i Aplicació Forestal -el CREAF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics