En marxa les obres de substitució de la canonada d’impulsió de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Feia diversos anys que el projecte era una de les assignatures pendents del consistori, i finalment avui comença a fer-se realitat. La data d’avui dilluns, 7 de febrer, era la marcada al calendari per l’inici de les obres que, almenys fins el mes de juny, serviran per substituir la canonada d’impulsió d’aigua que va de la zona dels semàfors de Palafolls i fins al Castell.

Tal com ja va anunciar el consistori ara fa uns dies, el projecte s’executarà per trams, i la seva magnitud comportarà afectacions diverses als diferents carrers per on passa el tub i també canvis a la mobilitat de diverses vies del municipi, no només les directament afectades pels treballs sinó també les més properes. La nova canonada passarà pràcticament de forma paral·lela pel mateix lloc per on transcorre l’actual, és a dir, pel carrer Passada, plaça i carrer Major, avinguda Pau Casals i camí del Castell. A banda dels treballs de substitució del tub, en diversos trams caldrà també actuar en la reforma de l’estructura interna del ferm del carrer, així com en la millora de les actuals xarxes d’aigües pluvials i fecals. Un cop s’acabin les obres de canvi de la canonada, es reesfaltaran tots els carrers afectats pels treballs.

Avui, les obres arrenquen al carrer Passada, en el tram comprès entre els semàfors de la carretera d’accés a la Costa Brava i el carrer Jacint Verdaguer. La previsió del consistori és que aquesta part dels treballs s’enllesteixi en dues setmanes, durant les quals no es podrà aparcar en el tram afectat i només permetrà el pas del veïnat.

Ajuntament de Palafolls

A partir d’aquí s’iniciaran les obres a l’avinguda Pau Casals, en tram comprès entre carrer Girona i Camí del Castell. Aquí és on l’ajuntament de Palafolls preveu una major afectació, i per tant caldrà tallar la via durant quatre mesos, fins el mes de juny. Paral·lelament s’actuarà en el primer tram del carrer Major, i posteriorment en dos trams més fins arribar a l’església. Després d’aquests treballs, que s’haurien d’allargar fins Setmana Santa, es continuarà en els dos trams del mateix carrer Major entre Francesc Macià i carrer de Baix, que el consistori preveu que s’allarguin fins a finals de maig.

La següent part de les obres es farà al tram de l’avinguda Pau Casals entre Riera de la Brugada i carrer Girona, i en paral·lel s’actuarà també al tram del camí del Castell entre Roig i Jalpí i carrer Vilanes. En aquest dos últims trams, el consistori preveu que l’afectació sigui menor.

Segons el consistori palafollenc, la totalitat de les obres s’hauria d’acabar allargant fins el mes de juny, amb la canonada ja substituïda i els carrers reesfaltats de nou.

Amb la substitució de la canonada d’impulsió, el consistori vol evitar els constants episodis de rebentades i pèrdues d’aigua que ha patit l’actual tub, fet de fibrociment. Actualment, l’Ajuntament de Palafolls calcula que més del 30% de l’aigua es perd en el sistema, i amb la intervenció que comença avui s’espera poder reduir dràsticament aquest percentatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics