L’Ajuntament es veu obligat a talar l’última palmera de l’església, afectada pel morrut

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa diversos mesos, el consistori palafollenc va detectar que  l’última palmera que quedava davant l’església de Santa Maria es trobava afectada per l’escarbat morrut. Es tracta d’una plaga que pon els ous a l’ull de la palmera, que queda afectat i s’acaba assecant.

Per combatre aquest escarbat, l’ajuntament va iniciar un tractament que, d’una banda, tenia per objectiu matar l’insecte i, a la vegada, permetre el rebrot de la palmera fent pujar la saba de l’arbre. Malgrat tot, els intents per salvar la palmera han estat infructuosos, i el consistori palafollenc s’ha vist obligat a talar-la per evitar que pugui arribar a caure.

Aleix Freixa és regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

La situació actual, doncs, és la mateix que va produir-se amb l’altra palmera que també presidia l’entrada a l’església de Santa Maria, i que també va haver-se de talar després de ser afectada pel morrut.

Malgrat que ara el temple ja no té cap de les dues palmeres, la intenció de l’ajuntament és replantar nous arbres al mateix espai. Freixa avança que molt probablement no siguin de la mateixa espècie, per evitar noves afectacions del morrut, i ha informat que ara s’està estudiant quin tipus de vegetació s’hi hauria de plantar. Segons el regidor, el més convenient és que sigui un arbre que duri molts anys i que no tapi la visió de la façana de l’església.

La intenció del consistori palafollenc és poder fer la replantació dels nous arbres de cara a les properes setmanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics