URGENT

Els nous contagis setmanals de Covid-19 continuen baixant notablement a Palafolls

Compartiu aquesta història

Segons les últimes dades de Salut, durant l’última setmana s’han registrat a Palafolls prop de 160 nous casos de Covid-19, més d’un centenar menys respecte els que es registraven els set dies anteriors.

D’aquesta manera, comença a veure’s com la sisena onada de la pandèmia està baixant amb la mateixa rapidesa amb la qual va pujar el mes de desembre. A la tercera setmana de gener es va assolir el pic màxim de contagis setmanals a Palafolls -480-, i només dues setmanes més tard la xifra ja és tres vegades inferior.

A les poblacions veïnes la situació és la mateixa, o fins i tot s’hi registra una disminució més notable. A Tordera s’ha passat del pic de 788 casos la tercera setmana de gener als 184 dels últims set dies. A Malgrat s’ha passat de mig miler de casos fa dues setmanes als 221 de l’última, mentre que registrava un pic similar ara fa tres setmanes de 779 casos.

Al municipi veí de Santa Susanna el pic màxim arribava també la tercera setmana de gener amb 112 casos, mentre que les últimes dades mostren com els nous contagis setmanals amb prou feines arriben a la trentena.

La reculada de la incidència de la Covid-19 també es nota als hospitals de la nostra zona. Segons les últimes dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ara mateix hi ha 68 persones ingressades als hospitals de Calella i Blanes, 25 menys que ara fa una setmana.

D’altra banda, els indicadors també baixen. Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 2.696 punts, mentre que l’RT és del 0,61.

Palafolls ja té, segons les últimes dades, més d’un 81% de la població amb almenys la primera dosi de la vacuna, mentre que més d’un 71,5% ha rebut la pauta completa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics