URGENT

Calella senyalitza una ruta dels espais de memòria de la Guerra Civil i la repressió franquista

Compartiu aquesta història

La ciutat veïna de Calella ha decidit crear un itinerari senyalitzat per donar visibilitat a tots els espais amb què compta el municipi sobre la memòria vinculada a la Guerra Civil i a la repressió posterior de la dictadura franquista. Segons l’Ajuntament de Calella, l’objectiu del projecte és fer aquests espais més accessibles i divulgar-ne la seva existència.

Calella ha estat impulsant durant els últims anys accions per preservar, dignificar i recuperar aquests espais de memòria, i que el consistori considera “vitals” per poder fer una construcció del que va ser la ciutat durant el conflicte.

D’aquesta manera, la ruta passa pel refugi antiaeri del Parc Dalmau, la peça artística de Jaume Font que commemora el bombardeig de la Fàbrica Llobet-Guri, el refugi de la Granja, el monòlit i peça artística del Barri de Pequin i el mirador Lluís Companys.

Segons informa l’Ajuntament de Calella, els elements de senyalització de la ruta segueixen els estàndards del Memorial Democràtic establert per la Generalitat. El projecte s’ha dut a terme des de l’Arxiu Històric Municipal i s’ha finançat, en part, per la mateixa Generalitat de Catalunya a través d’una línia de subvencions en matèria de memòria democràtica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics