La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra 19 anys de vida

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’equipament blanenc ha complert aquesta setmana gairebé dues dècades en funcionament. El 19è aniversari de la Biblioteca Comarcal de Blanes s’ha celebrat en un moment en què la pandèmia ha fet disminuir la presència d’usuaris, però continua, segons el consistori blanenc, a ple rendiment.

En total, segons dades de l’Ajuntament de Blanes, la biblioteca compta amb 37.772 usuaris, prop de 77.000 documents i més de 6.200 publicacions periòdiques.

L’actual edifici de la biblioteca blanenca, inaugurat l’any 2003, va ser projectat pels arquitectes Artigues i Sanabria com un vaixell. Aquest és el motiu, recorda el consistori, de la seva orientació amb vistes al mar i de la construcció amb vidre de la seva façana principal. El nou edifici va prendre el relleu, 30 anys després, a l’antiga biblioteca pública de Blanes, que es va posar en marxa l’any 1971.

La Biblioteca Comarcal de Blanes és, actualment, l’equipament cultural més visitat de la ciutat, amb una mitjana de visites anual de 131.000 persones, i una afluència diària de mig miler d’usuaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics