URGENT

Disminueixen els robatoris a les zones agrícoles de Palafolls, Malgrat de Mar i Blanes

Compartiu aquesta història

Diversos agricultors de Palafolls, Malgrat de Mar i Blanes han indicat a aquesta emissora que els robatoris als camps han disminuït al llarg de les darreres setmanes. Segons han confirmat agricultors palafollencs, se segueix tenint constància que se’n produeixen de manera aleatòria. Tot i que sí cal subratllar que se’n produeixen menys.

Ho ha explicat Antoni Pla, que és pagès i president la cooperativa de Palafolls.

Tal i com ja va avançar Ràdio Palafolls, a principis d’any els robatoris de material agrícola a les explotacions de la zona tornaven a proliferar. Els lladres buscaven principalment ferralla. És a dir, elements metàl·lics com per exemple aixetes o sistemes de rec que després poguessin revendre.

En aquell moment ja es va alertar tant les policies locals d’ambdues localitats com Mossos d’Esquadra, que van endegar conjuntament un dispositiu per tal d’atrapar l’autor o autors dels fets. Una de les primeres mesures que la policia va posar en pràctica va ser la d’augmentar la vigilància a les zones afectades pels robatoris. Una acció que en el cas de Malgrat de Mar es va desenvolupar amb l’ajut de drons. Una altra de les accions efectuades per la policia va ser incrementar el control a les deixalleries i llocs de compra de ferralla.

Antoni Pla ha apuntat que a la llarga aquest tipus de robatori podrien desaparèixer ja que la majoria de pagesos usen material de plàstic als seus conreus.

Tot i que des de fa unes setmanes de robatoris sembla que ja no n’hi ha o com a mínim se’n produeixen molt menys, els diferents pagesos consultats per aquesta emissora han indicat que segueixen i seguiran en alerta per evitar que aquests fets es repeteixin.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics