URGENT

Una cinquantena de positius per covid a Palafolls

Compartiu aquesta història

Al llarg de la darrera setmana, s’han registrat un total de 51 persones que han donat positiu per coronavirus al municipi. Les dades, de caràcter provisional i segons marquen els indicadors oficials, continuen sent elevades, però mostren una clara tendència a la baixa en línies generals. En aquest sentit, tot just una setmana abans de detectar-se aquesta cinquantena de contagis, els afectats per covid eren uns setanta, i és des de principis de desembre que no es donaven aquestes xifres de contagis a Palafolls.

Aquests darrers casos positius, s’han detectat després que els afectats passessin les proves pertinents ja sigui amb una PCR o efectuant un test d’antígens.

Aquesta tendència a  la baixa, no només es produeix a Palafolls, ja que el gràfic mostra com es reprodueix pràcticament la mateixa situació a municipis com Malgrat de Mar, on d’un centenar de contagiats passen a la seixantena la passada setmana. És el cas també de Tordera, on fa dues setmanes es van comunicar 160 casos, i en aquesta última han estat 92. On els casos de coronavirus també cauen és a Santa Susanna. Dels 29 als 10 de l’última setmana.

Degut a aquesta baixada de contagis per coronavirus la pressió que pateixen els hospital es veu alleugerida. En aquesta línia, i segons les dades facilitades per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en l’actualitat hi ha 33 persones ingressades amb covid en els hospitals de Calella i Blanes, 18 i 15 respectivament. Dit d’una altra manera, un total de 21 persones menys que ara fa una setmana. 

Finalment, la corporació de salut també ha informat que 18 professionals del seus centres es troben confinats després d’haver donat positiu per covid.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics