Més de mig miler d’animals censats a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons dades facilitades des del consistori, al municipi hi ha un total de 575 animals de companyia degudament inscrits al registre municipal. En números concrets, es tracta de 549 gossos, 25 gats i una fura. Les xifres corresponen al període comprès entre els anys 2018 i 2021.

Relacionat amb això, dir-vos que des del passat mes de gener a Palafolls es busca acabar amb l’incivisme que provoquen alguns dels propietaris de mascotes pel fet de no recollir les caques del seu gos i deixar-les malplantades a la via i espais públics. La campanya, que es va posar en marxa des de l’Àrea de Salut Pública, busca la complicitat dels amos d’animals domèstics regalant-los “un dispensador de bosses portàtil per portar lligat a la cadena del gos i una petita cantimplora que ajuda a aigualir els espais on l’animal orini a la via pública”. Segons es recorda, “per aconseguir aquest dos regals cal tenir la mascota degudament censada a l’Ajuntament de Palafolls. Fins i tot es pot aconseguir si es censa al mateix moment”

Sònia Gonzàlez, responsable de l’Àrea de Salut Pública, ha detallat l’estat actual de la campanya.

La campanya de civisme durarà tot l’any amb l’objectiu de sensibilitzar els amos d’animals que cal tenir el municipi net.

Cal subratllar, que a diferència d’altres municipis, censar la mascota a Palafolls és de caràcter gratuït. És a dir, els seus propietaris no hauran pagar per fer-ho.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics