“Les dones han perdut drets degut al masclisme i la violència”

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El pròxim dia 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona. A Palafolls ja s’han enllestit diverses activitats relacionades, entre elles la que tindrà lloc al Forroll entre les cinc i les set de la tarda. Dins aquest tram horari, doncs, s’ha previst dur a terme un cafè-col·loqui organitzat per l’Associació de Veïns de Sant Lluís. A l’acte hi assistiran Roser Escrich -activista i política-, Thais García -estudiant- i Tamara Vergel -economista-.

La presidenta de l’associació, Irene López, ha desgranat alguns detalls de l’activitat reivindicativa.

De manera significativa, segons Irene López, hi ha hagut una davallada pel que fa als drets aconseguits per les dones al llarg de tots aquests anys. És el que pretenen demostrar a través de les aportacions i les experiències viscudes en primera persona per les convidades a la xerrada. La presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Lluís ha estat clara a l’hora d’assenyalar els culpables: el masclisme i la violència.

Altres activitats programades per a commemorar el Dia Internacional de la Dona a Palafolls són les següents:

A l’Institut, al llarg de tot el matí, s’ha previst muntar-hi una parada informativa i un concurs de relats.

Les escoles de Palafolls també s’han sumat a la commemoració i ho faran a través de diversos treballs entre els seus alumnes com per exemple la realització de dibuixos feministes, pancartes, reivindicatives, una pintada de cares i la lectura de contes feministes.

El caràcter institucional de la jornada estarà marcat per la tradicional lectura del manifest. L’acte es farà a dos quarts de set de la tarda a la plaça de les Valls d’Ax.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics