Santa Susanna acull, des d’avui, el concurs de Miss Trans Star

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El municipi veí serà la seu d’aquest esdeveniment de bellesa fins al cap de setmana, que es vol aprofitar per fer visible la reivindicació social i cultural dels transgènere.

L’Ajuntament de Santa Susanna considera que aquest esdeveniment pot ser un punt d’atracció internacional i un espai idoni per parlar de transfòbia, de respecte a la diferència i de la igualtat de drets. 

A més, això es farà la setmana del 8 de març (8-M), el Dia Internacional de les Dones.

El certamen Miss Trans Star és el concurs de bellesa trans més important del món i es farà al Pavelló Parc del Colomer entre divendres i dissabte amb la participació de més de 30 candidates transgèneres vingudes de diferents països. De tota manera, la majoria de participants ja són a Santa Susanna on fins divendres hi haurà alguna activitat vinculada amb l’esdeveniment de Miss Trans Internacional 2022.

Per exemple aquest dimecres s’ha volgut dedicar a parlar de la problemàtica trans i de la seva projecció. És una jornada que s’ha definit com la conferència d’empoderament trans on participaran destacats activistes per la defensa dels drets LGBTQI+ com Mar Cambrollé, presidenta de la Federació Plataforma Trans d’Espanya (“Realitats trans, passat, present i futur”); Yoana Mata, de l’associació d’immigrants ACATHI (“Refugi i asil polític per a persones trans”) o Maria Belen Correa, creadora de l’Arxiu per la memòria trans argentina.

A la tarda, es farà un acte on totes les candidates que es presenten al concurs de bellesa parlaran del seu testimoni personal i de la situació del col·lectiu trans als seus països.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics