URGENT

Es ralenteix la davallada de casos de coronavirus a Palafolls

Compartiu aquesta història

La pandèmia encara no fa net a Palafolls. En tota la passada setmana es van contagiar 39 persones de coronavirus, són només 2 persones menys que la setmana anterior. D’aquesta manera es manté la davallada de casos al nostre poble després del pic de finals de gener, però si es comença a ralentir el descens de casos positius detectats amb PCR o test d’antígens.

Tot i que l’actual nombre de contagis són 12 vegades menys que els que es donaven durant el pic de gener, encara estem lluny dels registres previs a l’omicron, quan el nombre de positius rondava els 2 o 3 casos setmanals.

A Palafolls encara baixen els casos, però no als pobles del nostre voltant, que aquesta última setmana han vist com tornaven a augmentar els contagis.

Un nou canvi de rumb que es veu clar a Malgrat, on s’ha  passat dels 54 als 86 casos en una setmana.

També a Tordera augmenten els positius passant dels 82 als 98.

Són dos augments que trenquen la tendència a la baixa de l’últim mes i mig, però que encara estan molt lluny dels registres màxims del gener.

També es ralenteix el ritme de vacunacions al nostre municipi. A data d’avui s’han administrat ja prop de 3800 terceres dosis, pel que el 38% del total de població de Palafolls amb la pauta completa de vacunació. 

Al gener, el pitjor mes de la pandèmia, es punxaven de mitjana 45 terceres dosis diàries a Palafolls. La mitjana de vacunació va caure a les 7 dosis diàries al febrer i, en el que va de març, continua baixant aquesta mitjana.

Segons les dades facilitades pel Departament de Salut, al nostre poble hi ha més de 7.600 persones amb almenys una vacuna contra el coronavirus. 6900 de les quals ja tenen una segona dosi i 3800 la tercera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics