Els docents reclamen més recursos, consens i millores

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La vaga de professors d’avui té diferents reclamacions. La més coneguda és l’oposició a l’avançament del curs escolar al 5 de setembre. Els docents asseguren que és una mesura no consensuada amb el sector i que limita a 3 els dies de preparació del curs. Tres dies en els que s’han de fer grups, horaris i el traspàs d’expedients acadèmics. De tota manera, Olga Samper, membre del col·lectiu Docents en Lluita, explica que s’ha usat aquest avançament com a cortina de fum i per emmascarar la resta de reivindicacions de la vaga d’avui i posar a la població en contra dels mestres.

Més enllà enllà de l’avançament del retorn a la classe, la jornada de vaga vol recuperar les hores de coordinació, i vol protestar per la manca de recursos en general, per l’interinatge de molts professors i mestres, per les ràtios a les aules, per la immersió lingüística i la utilització de l’ensenyança com a arma política.

Samper recorda que, com a docents, la seva prioritat són els alumnes i  explica que el Departament d’Educació ha incomplert moltes promeses i ha retallat hores de matèries com història, filosofia o tecnologia.

Ha posat d’exemple que els alumnes de 1r i 2n d’ESO  encara esperen els ordinadors promesos i denuncia que sovint han de treure les castanyes del foc al Departament. De fet denuncien que Educació no té recursos i que el seu pressupost no arriba al 6% del PIB de Catalunya.

La vaga es farà en 5 jornades.  3 de consecutives, fins dijous, i dos últims dies a finals de mes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics