Blanes controla la proliferació de gavians

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fins el dijous 30 de juny, l’Ajuntament de Blanes tindrà en marxa una nova ‘Campanya de Control de Gavians’.  Coincidint amb la primavera, cada any el consistori blanenc engega aquesta campanya amb un doble objectiu. El primer protegir la salut de la ciutadania i, segon, preservar la salubritat dels edificis on nien aquestes aus.

Durant els darrers anys els gavians han ocupat d’una manera progressiva els terrats d’edificis dels nuclis urbans de poblacions costaneres. Es tracta d’unes aus que poden ser agressives per defensar el seu territori i les seves cries. Això ha provocat incidents amb la ciutadania, especialment amb els veïns que han de conviure amb els nius als seus terrats. 

A més, des de l’Ajuntament de Blanes, s’explica que l’excés de gavians també perjudica la salubritat dels edificis i les zones públiques, que queden notablement afectades per l’acció d’aquests ocells.

Fins fa dos anys, la campanya de control de gavians de Blanes consistia en punxar els ous dels nius, sense retirar-los, per evitar que els gavians fessin noves postes. 

Això, però, no rebaixava l’agressivitat de les aus a l’hora de protegir els ous. Així, des de fa dues campanyes, es retiren els ous i s’elimina el niu. En el cas que hagin nascut les cries, es respecta la vida dels animals i no es retiren.

El consistori blanenc permet als particulars acollir-se a la campanya. Fins a finals de juny, si algun veí detecta un niu de gavians, l’Ajuntament s’encarregui de retirar-lo gratuïtament en una primera actuació. En el cas que ja s’hi hagi actuat abans, caldrà pagar un preu públic. Amb això es vol conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’instal·lar les mesures dissuasives per evitar la nidificació als seus immobles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics