Palafolls ja acull una vintena de refugiats ucraïnesos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir dimarts arribaven dos nous refugiats que fugen de la guerra al seu país. Amb ells ja són prop d’una vintena de persones arribades des d’Ucraïna en aquests primer dies de conflicte armat en aquest país. En la majoria de casos són reagrupaments familiars, és a dir, familiars directes d’ucranians que viuen regularment aquí a Palafolls ni que venen a casa dels seus familiars. També hi ha casos de refugiats que estan a Palafolls de pas a mig camí d’un altre destí final a Espanya. 

Sigui com sigui ja s’han empadronat una 15 d’aquests refugiats, un pas necessari per poder dotar-los de serveis com l’escolarització o accés a ajudes bàsiques.

El cert és que des de l’esclat de la guerra moltes famílies s’han interessat per acollir persones o famílies refugiades. A Palafolls ja en són una desena els que s’han interessat en l’acolliment de refugiats. Més enllà dels reagrupaments familiars, els acolliments es vehiculen des de la Generalitat. L’Ajuntament de Palafolls, però, ofereix assessorament i acompanyament en aquest procés. A més, el consistori demana a les famílies que volen acollir que els hi ho comuniquin per poder coordinar i preveure les possibles actuacions i necessitats dels refugiats que puguin acabar al nostre municipi.

L’acolliment de nens i adolescents no acompanyats també es vehicula des de l’administració catalana, en concret des de la Direcció d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics